In verband met groot onderhoud is Mijn Loket tijdelijk niet beschikbaar van vrijdag 13 december 16:00 uur tot en met maandagochtend 16 december. 

Onze excuses voor het ongemak. Bedankt voor uw begrip.

Per 1 januari 2020 gaat kwijtschelding aanvragen voor waterschapsbelasting via GBLT 

Vanaf 1 januari 2020 kunnen alle inwoners die kwijtschelding willen aanvragen voor waterschapsbelastingen terecht bij GBLT. Eerder konden inwoners van bepaalde gemeenten in één keer kwijtschelding aanvragen voor gemeente- en waterschapsbelastingen via de gemeente. De verandering geldt voor: Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Twenterand, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hardenberg, Hattem, Hoogeveen, Meppel, Midden Drenthe, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en Zwartewaterland. Woont u in een van deze gemeenten? Dan vraagt u vanaf 2020 zelf kwijtschelding aan bij GBLT voor waterschapsbelasting. U kunt telefonisch of digitaal via Mijn Loket een aanvraag doen. Voor kwijtschelding van gemeentebelasting doet u een aparte aanvraag. Op de website van uw gemeente ziet u hoe u kwijtschelding kunt aanvragen.  

De dwangbevelen met een dagtekening van 3 december 2019 zijn verstuurd. Deze dwangbevelen gaan over aanslagbiljetten voor het gebied van GBLT. De door GBLT ontvangen betalingen met een juist kenmerk zijn bijgewerkt tot en met 26 november 2019. Het kan dus zijn dat uw betaling en het dwangbevel elkaar hebben gekruist.

 

 

De aanmaningen met een dagtekening van 30 november 2019 zijn verstuurd. Deze aanmaningen gaan over aanslagbiljetten voor het gebied van GBLT. De door GBLT ontvangen betalingen met een juist kenmerk zijn bijgewerkt tot en met 25 november 2019. Het kan dus zijn dat uw betaling en de aanmaning elkaar hebben gekruist.

 

De aanmaningen met een dagtekening van 23 november 2019 zijn verstuurd. Deze aanmaningen gaan over aanslagbiljetten voor het gebied van GBLT. De door GBLT ontvangen betalingen met een juist kenmerk zijn bijgewerkt tot en met 18 november 2019. Het kan dus zijn dat uw betaling en de aanmaning elkaar hebben gekruist.

 

 

De dwangbevelen met een dagtekening van 19 november 2019 zijn verstuurd. Deze dwangbevelen gaan over aanslagbiljetten voor het gebied van GBLT. De door GBLT ontvangen betalingen met een juist kenmerk zijn bijgewerkt tot en met 12 november 2019. Het kan dus zijn dat uw betaling en het dwangbevel elkaar hebben gekruist.

 

 

De dwangbevelen met een dagtekening van 12 november 2019 zijn verstuurd. Deze dwangbevelen gaan over aanslagbiljetten voor het gebied van GBLT. De door GBLT ontvangen betalingen met een juist kenmerk zijn bijgewerkt tot en met 5 november 2019. Het kan dus zijn dat uw betaling en het dwangbevel elkaar hebben gekruist.

 

 

De aanmaningen met een dagtekening van 9 november 2019 zijn verstuurd. Deze aanmaningen gaan over aanslagbiljetten voor het gebied van GBLT. De door GBLT ontvangen betalingen met een juist kenmerk zijn bijgewerkt tot en met 4 november 2019. Het kan dus zijn dat uw betaling en de aanmaning elkaar hebben gekruist.

 

 

In november en december vindt de jaarlijkse controle op de aangifte voor de hondenbelasting plaats. De controleurs controleren steekproefsgewijs in de gemeenten Nijkerk, Dalfsen en Leusden op welke adressen één of meerdere honden aanwezig zijn. 

Op 27 en 28 september stuurt GBLT de meeste huishoudens in het beheersgebied van de Waterschappen Rijn en IJssel, Zuiderzeeland, Vallei en Veluwe en Vechtstromen het aanslagbiljet voor de waterschapsbelasting van GBLT met een dagtekening van 30 september 2019.

Heeft u vragen over uw aanslagbiljet of belastingsoorten?
Stel ze aan de digitale assistent (button rechts ‘Kan ik helpen?’)

Regel persoonlijke belastingzaken via Mijn Loket
In Mijn Loket kunt u het aanslagbiljet inzien. Daarnaast kunt u in Mijn Loket bijvoorbeeld bezwaar indienen, een machtiging tot automatische incasso afgeven of kwijtschelding aanvragen. U heeft toegang tot Mijn Loket op de website van GBLT. Inloggen in Mijn Loket doet u met uw DigiD. 

Hoe heeft GBLT gepresteerd in 2018? 
Je leest het in de online Jaarstukken 2018 van GBLT. 

Het algemeen bestuur van GBLT vergadert op woensdag 27 maart 2019. Deze vergadering is openbaar en vindt plaats op het kantoor van GBLT aan het Lübeckplein 2, 8017 JZ, te Zwolle. De vergadering begint om 09.30 uur. Bekijk de agenda en stukken. 

Wilt u een vergadering bijwonen? 
Deze vergadering is openbaar. Dat betekent dat u de mogelijkheid heeft om de vergadering bij te wonen als toehoorder. Hiervoor moet u zich aanmelden bij GBLT. Lees hier meer over de mogelijkheid om de vergadering bij te wonen. 

GBLT bepaalt elk jaar opnieuw de WOZ-waarde. Het kan zijn dat de WOZ-waarde van uw woning is veranderd.

Huishoudens in de gemeente Bunschoten, Dalfsen, Dronten, Leusden, Nijkerk en Zwolle ontvangen jaarlijks een aanslagbiljet voor gemeente- en We betalen allemaal mee aan NCNPbureauswaterschapsbelastingen. Op dit aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde van uw woning. U heeft de slogan "WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!" vast wel eens ergens gelezen, bijvoorbeeld op internet of in een reclamefolder. Diverse bureaus en makelaars verlenen onder deze slogan 'gratis' rechtsbijstand.

Niemand wil te veel belasting betalen. Dat is logisch.
Daarom is 'gratis' bezwaar maken tegen de WOZ-waarde steeds meer in trek. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het nu eigenlijk?

Het algemeen bestuur van GBLT vergadert op 21 novemebr 2018 tussen 09.30 en 12.00 uur. Deze vergadering vindt plaats op het kantoor van GBLT aan het Lübeckplein 2 in Zwolle. Bekijk de agenda en stukken.

Wilt u een vergadering bijwonen?
Deze vergadering is openbaar. Dat betekent dat u de mogelijkheid heeft om de vergadering bij te wonen als toehoorder. Hiervoor moet u zich aanmelden bij GBLT. Lees hier meer over de mogelijkheid om de vergadering bij te wonen.

Mijn Loket

Mijn Loket

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact

Contact

GBLT op Twitter

12 december om 16:15
Van vrijdag 13 december 16.00 uur tot en met maandagochtend 16 december is Mijn Loket tijdelijk niet beschikbaar in… https://t.co/TyVnSGJ6e8
12 december om 10:59
@TaSchaatjuh Goedemorgen @TaSchaatjuh. Vervelend dat de verandering u meer stress geeft. Dat is niet de bedoeling.… https://t.co/2XWdcZwCq1
12 december om 10:50
@vicvandijk @Vechtstromen @annelies_SP @CUEnschede @KampmanA Goede morgen Vic. Ik zou nog voor u nagaan hoe ik u me… https://t.co/Js9KAjXH9B