Op 27 april, Koningsdag, is GBLT telefonisch niet bereikbaar. U kunt uw persoonlijke zaken wel regelen in Mijn Loket. In deze digitale balie regelt u snel en gemakkelijk zaken zoals:

In de komende week ontvangen de meeste huishoudens in de gemeenten Dronten, Leusden, Zwolle, Nijkerk, Dalfsen en Bunschoten het aanslagbiljet voor de gemeente- en waterschapsbelasting van GBLT. Waar mogelijk combineert GBLT de belastingsoorten van het waterschap en de gemeente op één biljet.

Normaal stuurt GBLT de belastingaanslag in het jaar waarop de belasting betrekking heeft. Soms lukt dit niet. Wij kunnen ons voorstellen dat dit niet prettig is en daarom kunnen mensen die een belastingaanslag over een voorgaand jaar ontvangen gebruik maken van de mogelijkheid van het betalen in delen.

Met een dagtekening van 30 april zijn voor de waterschappen Drents Overijsselse Delta, Vechtstromen, Rijn en IJssel, Vallei en Veluwe en Zuiderzeeland voorlopige en/of definitieve aanslagen voor bedrijven verzonden.

In de komende week ontvangen de meeste huishoudens in het beheersgebied van de Waterschappen Drents Overijsselse Delta, Vechtstromen, Rijn en IJssel en Vallei en Veluwe het aanslagbiljet voor de waterschapsbelasting van GBLT.

Met een dagtekening van 10 april 2018 zijn dwangbevelen verzonden. Deze dwangbevelen hebben betrekking op de aanslagen voor het beheersgebied van GBLT.

Met een dagtekening van 7 april 2018 zijn aanmaningen verzonden. Deze aanmaningen hebben betrekking op alle heffingssoorten voor het beheersgebied van GBLT.

Het algemeen bestuur van GBLT vergadert op woensdag 28 maart 2018. Deze vergadering is openbaar en vindt plaats op het kantoor van GBLT aan het Lübeckplein 2, 8017 JZ, te Zwolle. De vergadering begint om 09.30 uur. Bekijk de agenda en stukken

Wilt u een vergadering bijwonen? 
Deze vergadering is openbaar. Dat betekent dat u de mogelijkheid hebt om de vergadering bij te wonen als toehoorder. Hiervoor moet u zich aanmelden bij GBLT. Lees hier meer over de mogelijkheid om de vergadering bij te wonen. 

 

Heb je kwaliteit hoog in het vaandel staan en bouw je graag in de praktijk mee aan een toonaangevend belastingkantoor? Dan liggen er nu kansen voor je!

GBLT zoekt een business controller. Bekijk de vacature hier

Deze week ontvangen de meeste huishoudens in het gebied Rijn & IJssel (Oost-Gelderland, het zuiden van Overijssel en zuidoosten van de Veluwe) een aanslagbiljet voor waterschapsbelastingen van GBLT.

Met een dagtekening van 17 maart 2018 zijn aanmaningen verzonden. Deze aanmaningen hebben betrekking op alle heffingssoorten voor het beheersgebied van GBLT.

Deze week ontvangen de meeste huishoudens in de gemeenten Bunschoten, Dalfsen, Dronten, Leusden, Nijkerk en Zwolle een aanslagbiljet voor gemeente- en waterschapsbelastingen van GBLT.

Huishoudens in de gemeente Bunschoten, Dalfsen, Dronten, Leusden, Nijkerk en Zwolle ontvangen jaarlijks een aanslagbiljet voor gemeente- en We betalen allemaal mee aan NCNPbureauswaterschapsbelastingen ontvangen. Op het biljet staat ook de WOZ-waarde. Nu hebt u de slogan "WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!" vast wel eens ergens gelezen, bijvoorbeeld op internet of in een reclamefolder. Diverse bureaus en makelaars verlenen onder deze slogan 'gratis' rechtsbijstand. Niemand wil te veel belasting betalen. Dat is logisch. Daarom is 'gratis' bezwaar maken tegen de WOZ-waarde steeds meer in trek. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het nu eigenlijk?

GBLT heeft de aanvraag voor kwijtschelding versimpeld. Vanaf eind januari 2018 is het mogelijk om met slechts vijf vragen, kwijtschelding aan te vragen bij GBLT. Roelof Krist, coördinator Kwijtschelding bij GBLT: “Wij helpen mensen graag bij het regelen van hun belastingen. Wij willen voorkomen dat zij onnodig veel werk moeten doen om kwijtschelding aan te vragen.”

Sinds februari 2018 kunnen bedrijven veilig vertrouwelijke gegevens uitwisselen met GBLT via eHerkenning. Dit is een belangrijke stap vooruit in de digitale dienstverlening. Zoals DigiD het mogelijk maakt voor burgers om hun persoonlijke belastingen te regelen, maakt eHerkenning het mogelijk voor bedrijven om veilig online hun belastingzaken te regelen bij GBLT.

Mijn Loket

Mijn Loket

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact

Contact

GBLT op Twitter

26 april om 12:19
@Grace_Nguyen_11 You could press hashtag and you would be transferred to a colleague who will help you further.^NW
25 april om 12:52
@Mir4real Graag even contact opnemen met ons Klanten Contact Centrum 088 0645555 mijn collega helpt u graag verder m.v.g. ^PT
24 april om 10:46
Deze week valt de belastingaanslag op de mat. Waar mogelijk is dit een gecombineerde aanslag: gemeentelijke en wate… https://t.co/WRHXt0sx7f