Deze week heeft een aantal huishoudens in de gemeente Leusden van GBLT een brief ontvangen met daarin een tussentijds overzicht van het aantal stortingen van restafval. In deze brief staat onjuiste informatie over het aantal stortingen. De brief mag weg, de betreffende huishoudens ontvangen een nieuw overzicht. GBLT betreurt wat er is gebeurd en biedt excuses aan.

U hoeft niets te doen
De 3.000 Huishoudens die deze week de brief met het aantal stortingen hebben ontvangen hoeven niets te doen. De brief mogen zij weggooien. De brief bevatte een overzicht, geen oproep tot betalen. Samen met de gemeente Leusden onderzoekt GBLT wat de oorzaak hiervan is en welke huishoudens een verkeerd overzicht hebben ontvangen. GBLT stuurt alle huishoudens die deze week het overzicht hebben ontvangen een brief met excuses. Daarnaast stuurt GBLT zo snel mogelijk een nieuw overzicht van het aantal stortingen van restafval tot en met juni 2018.

Nieuwe manier van belasting betalen over restafval
Sinds 1 januari geldt een nieuw systeem voor afvalinzameling in Leusden. Dit betekent dat huishoudens betalen per storting van restafval. In februari volgend jaar (2019) stuurt GBLT een belastingaanslag met een overzicht van het aantal stortingen in heel 2018. De kosten van deze belastingaanslag hoeven mensen dan pas te betalen. De brief die GBLT deze week heeft verstuurd is bedoeld om mensen tussentijds te informeren over het aantal stortingen van restafval tot en met 30 juni 2018. Mensen hoeven nu niets te doen of te betalen.

Klik hier voor relevante nieuwsberichten van de gemeente Leusden

Mijn Loket

Mijn Loket

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact

Contact

GBLT op Twitter

16 februari om 08:20
Huishoudens in beheersgebied van waterschap @Zuiderzeeland ontvangen vandaag de belastingaanslag. Meer weten? https://t.co/pTbpXE5186
15 februari om 20:00
@scheidgebeurt Zoals het hoort, dank voor uw geduld en een goed weekend! https://t.co/BpoRq5Nmla. ^SSS
15 februari om 16:21
@marnixdebil @Vechtstromen Heeft u wel een aanslagbiljet ontvangen? Via de post of digitaal (in de Berichtenbox van… https://t.co/6lTXr66GWh