In november en december vindt de jaarlijkse controle op de aangifte voor de hondenbelasting plaats. De controleurs controleren steekproefsgewijs in de gemeenten Nijkerk, Dalfsen en Leusden op welke adressen één of meerdere honden aanwezig zijn. 

Het Velpse bureau LEGITIEM BV voert in opdracht van GBLT de controle uit. De controleur heeft een legitimatiebewijs bij zich. Daar kunt u naar vragen.

Aangifte
Treft de controleur u niet thuis, maar heeft hij wel het vermoeden dat u een hond heeft, dan laat hij een brief achter met het verzoek om uw hond(en) aan te melden. 
In deze brief staat hoe u kunt reageren. Ook wanneer u geen hond heeft, kunt u dit op het formulier aangeven en laten weten aan GBLT.

Hondenbelasting
Als u eigenaar bent van één of meer honden, bent u belastingplichtig voor de hondenbelasting. Als u een hond in huis neemt, moet u binnen 14 dagen aangifte doen bij GBLT. Dit kunt u doen via ‘Mijn Loket’ op www.gblt.nl. Mocht uit de controle blijken dat u al meerdere jaren houder bent van een hond, maar hierover geen aangifte hebt gedaan, kan GBLT tot drie jaar terug een aanslag opleggen.Heeft u een hond aangeschaft en bent u vergeten om aangifte te doen? U kunt uw hond(en) aanmelden via ‘Mijn Loket’ op www.gblt.nl.

Mijn Loket

Mijn Loket

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact

Contact

GBLT op Twitter

21 november om 11:40
@cxq19861118 Het artikel gaat over de tarieven 2020, deze belastingaanslagen worden in 2020 gestuurd. Vr. gr. ^JB
19 november om 12:52
@PSMDEurope @gem_Zutphen Goedemiddag,u kunt gerust onze aanslag afwachten. Voor meer informatie over uw persoonlijk… https://t.co/DCCcfUS1zb
19 november om 08:43
@PSMDEurope @gem_Zutphen Goedemorgen, vanwege de privacy kunnen we deze zaken niet regelen via Twitter. U kunt u uw… https://t.co/EMIpuAobNW