Huishoudens in de gemeente Bunschoten, Dalfsen, Dronten, Leusden, Nijkerk en Zwolle ontvangen jaarlijks een aanslagbiljet voor gemeente- en We betalen allemaal mee aan NCNPbureauswaterschapsbelastingen. Op dit aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde van uw woning. U heeft de slogan "WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!" vast wel eens ergens gelezen, bijvoorbeeld op internet of in een reclamefolder. Diverse bureaus en makelaars verlenen onder deze slogan 'gratis' rechtsbijstand.

Niemand wil te veel belasting betalen. Dat is logisch.
Daarom is 'gratis' bezwaar maken tegen de WOZ-waarde steeds meer in trek. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het nu eigenlijk?

Uiteindelijk betalen we allemaal mee aan deze bureaus
'Gratis' is eigenlijk helemaal niet 'gratis'. Er worden namelijk veel kosten gemaakt als deze bureaus voor u bezwaar maken en uiteindelijk betalen we daar allemaal aan mee. Deze bureaus en makelaars komen voor zaken waarbij het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd, in aanmerking voor een door regelgeving vastgestelde kostenvergoeding.gratis is niet gratis

In de praktijk betekent dit, dat als GBLT de WOZ-waarde van een woning met € 10.000,00 aanpast, dit een vermindering van de aanslag oplevert van ongeveer € 12,00 (het exacte bedrag is afhankelijk van de tarieven die gelden voor de gemeente waar u woont). Het bureau of makelaar krijgt vervolgens voor zijn werkzaamheden een bedrag van ongeveer € 740,00 (incl. vergoeding taxatierapport) op zijn rekening bijgeschreven.

Deze kosten berekend GBLT door aan de gemeente. En de gemeente berekenen de kosten door aan u. Uiteindelijk betaalt u samen met alle woningeigenaren binnen uw gemeente een prijs voor het bureau dat u inhuurt. Dat is jammer en onnodig, want bezwaar maken bij GBLT is altijd gratis. GBLT handelt alle bezwaren op dezelfde manier af. Wij maken geen onderscheid tussen een bezwaar dat u maakt, of dat een no-cure no-pay bedrijf maakt. Wij helpen u graag (en gratis!) GBLT wil net als u dat de WOZ waarde klopt. 

WOZ-waarde niet juist? Volg het stappenplan:

  1. Ga naar Mijn Loket om uw taxatieverslag in te zien.
  2. Als u een bezwaar wilt maken, dan kan dat via Mijn Loket, of schriftelijk via GBLT, Postbus 1098, 8001 BB Zwolle. Zorg er voor dat uw bezwaar binnen zes weken bij GBLT binnen is.

Wij helpen u graag!
Bij het vaststellen van de WOZ-waarde maakt GBLT gebruik van een waarderingsmodel. Daarmee bepaalt GBLT de waarde van alle woningen in bovengenoemde gemeenten. Als u aangeeft dat de gegevens met betrekking tot uw woning niet kloppen, zal de taxateur een en ander eventueel ter plaatse beoordelen en corrigeren. Als blijkt dat de WOZ-Waarde niet klopt, dan passen we deze graag voor u aan. 

Klik hier voor een filmpje van de consumentenbond hierover. 

Mijn Loket

Mijn Loket

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact

Contact

GBLT op Twitter

12 december om 16:15
Van vrijdag 13 december 16.00 uur tot en met maandagochtend 16 december is Mijn Loket tijdelijk niet beschikbaar in… https://t.co/TyVnSGJ6e8
12 december om 10:59
@TaSchaatjuh Goedemorgen @TaSchaatjuh. Vervelend dat de verandering u meer stress geeft. Dat is niet de bedoeling.… https://t.co/2XWdcZwCq1
12 december om 10:50
@vicvandijk @Vechtstromen @annelies_SP @CUEnschede @KampmanA Goede morgen Vic. Ik zou nog voor u nagaan hoe ik u me… https://t.co/Js9KAjXH9B