Als u of uw gezinsleden één of meerdere honden heeft, moet u hondenbelasting betalen. Steekproefsgewijs worden controles uitgevoerd op hondenbezit.

Kwijtschelding
U kunt in bijzondere gevallen kwijtschelding krijgen van de hondenbelasting. In geval van verhuizing naar een andere gemeente, kunt u soms een deel van uw hondenbelasting terugkrijgen. Dit hangt af van het moment in het belastingjaar waarop u verhuist. Meer informatie hierover vindt u bij de veelgestelde vragen over verhuizen.

Aan- en afmelden van uw hond(en)
Als hondenbezitter bent u verplicht hiervan aangifte te doen. Als uw hond overlijdt of wanneer het aantal honden vermindert, kunt u dit via Mijn Loket of schriftelijk via GBLT, postbus 1098, 8001 BB Zwolle aangeven. Bij afmelding van een hond verzoeken wij u een euthanasieverklaring van de dierenarts of een verklaring van de nieuwe eigenaar bij te voegen.

Aangifteformulier aanvragen
U regelt uw aangifte het snelst via Mijn Loket. Kunt u niet in Mijn Loket? Dan kunt u ook telefonisch een aangifteformulier voor hondenbelasting opvragen via ons klantcontactcentrum.

Kenneltarief
De gemeente Dalfsen hanteert een speciaal kenneltarief. Om in aanmerking te komen voor het kenneltarief moet u een Kennisregistratie kunnen overleggen. Dit is op te vragen bij De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. U kunt de kennisregistratie digitaal opvoeren in Mijn Loket.

Kwijtschelding
U kunt kwijtschelding aanvragen als u de hondenbelasting niet kunt betalen. U kunt kwijtschelding aanvragen voor één hond. Maak de sneltest om te kijken of kwijtschelding aanvragen zin heeft. Kwijtschelding vraagt u aan via Mijn Loket. Meer weten over Kwijtschelding? Ga naar de kwijtscheldingspagina.

Mijn Loket

Mijn Loket

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact

Contact

GBLT op Twitter

18 juni om 12:06
@Ingridha6 Goedemiddag, via twitter kunnen wij uw gegevens niet inzien. Voor de status van uw betaling kunt u telef… https://t.co/MgIgEwN8cB
17 juni om 11:15
@RegienR Goedemorgen, het is op dit moment erg druk aan de telefoon. Wilt u het alstublieft later nog eens proberen… https://t.co/dODMt39cNH
17 juni om 11:12
@FujinTux GBLT stuurt op meerdere data in juni belastingaanslagen voor uw woonplaats. Op 27 juni liggen de laatsten… https://t.co/wWarCssGRJ