Wat is BIZ?
BIZ staat voor bedrijveninvesteringszone. Een bedrijveninvesteringszone is een bedrijventerrein of winkelgebied waarin ondernemers samenwerken om de aantrekkelijkheid en veiligheid van het gebied te verbeteren. De ondernemers richten hiervoor een stichting of vereniging op die activiteiten uitvoert om het gebied te verbeteren. De ondernemer betaalt dan mee aan de activiteiten met de BIZ-bijdrage. De gemeente betaalt de bijdrage als subsidie terug aan de stichting of vereniging die de activiteiten uitvoert.

Naar wie stuurt GBLT het aanslagbiljet BIZ Heffing?
GBLT stuurt het aanslagbiljet naar de degene die op 1 januari gebruiker en / of eigenaar is van een bedrijfspand. Als het pand leeg staat, wordt de aanslag gestuurd naar degene die op 1 januari eigenaar is.

Waarom wordt dit aanslagbiljet gestuurd?
Ondernemers moeten meebetalen aan activiteiten die gedaan worden in openbare ruimten en op internet. Het geld wordt gebruikt voor het bevorderen van de:

  • leefbaarheid;
  • veiligheid;
  • ruimtelijke kwaliteit;
  • economische ontwikkeling.

Wat is het tarief?
Het tarief is afhankelijk van de WOZ-waarde van het bedrijfspand. Deze tarieven zijn vastgesteld voor een periode van 5 jaar (2017 tot en met 2021). Zie onderaan de pagina voor meer informatie.

Kunt u het aanslagbedrag niet betalen?
U kunt u géén kwijtschelding aanvragen voor de BIZ heffing. Betaal in delen als u uw belastingaanslag niet in één keer kunt betalen. U kunt betalen in delen via automatische incasso. Meer weten over betalen in delen? Ga naar de pagina over automatische incasso.

Bent u het niet eens met dit aanslagbiljet?
Als u het niet eens bent met het aanslagbiljet kunt u bezwaar maken. Het indienen van een bezwaar doet u via Mijn Loket of schriftelijk via GBLT, Postbus 1098, 8001 BB Zwolle.

Mijn Loket

Mijn Loket

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact

Contact

GBLT op Twitter

21 november om 11:40
@cxq19861118 Het artikel gaat over de tarieven 2020, deze belastingaanslagen worden in 2020 gestuurd. Vr. gr. ^JB
19 november om 12:52
@PSMDEurope @gem_Zutphen Goedemiddag,u kunt gerust onze aanslag afwachten. Voor meer informatie over uw persoonlijk… https://t.co/DCCcfUS1zb
19 november om 08:43
@PSMDEurope @gem_Zutphen Goedemorgen, vanwege de privacy kunnen we deze zaken niet regelen via Twitter. U kunt u uw… https://t.co/EMIpuAobNW