Voor een belastingaanslag die later in het belastingjaar is opgelegd, geldt dat er minder betaaltermijnen zijn dan een belastingaanslag die eerder in het belastingjaar is opgelegd. Wilt u in meer termijnen betalen? Dan kunt u bellen met GBLT via 088-064 55 55. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur.

Let op: Voert een extern deurwaarderskantoor het invorderingstraject uitvoert voor GBLT? Dan kunt u voor het treffen van een betalingsregeling rechtstreeks met hen contact opnemen.

Belastingaanslagen moeten in hetzelfde belastingjaar betaald worden. Hebt u een machtiging afgegeven voor automatische incasso? Dan betaalt u de belastingaanslag in termijnen. Het aantal termijnen is gelijk aan het aantal resterende maanden van het jaar met een minimum van 6 termijnen.Voorbeeld: u ontvangt in april de belastingaanslag, dan betaalt u de belastingaanslag in 8 termijnen. De termijnen en de incassodata staan op het aanslagbiljet. Wanneer u de belastingaanslag in oktober ontvangt, dan betaalt u de belastingaanslag in 6 termijnen.

Het kan voorkomen dat u later in het jaar uw belastingaanslag ontvangt dan het jaar ervoor. Dit komt door gegevensverwerking, zoals de verwerking van de WOZ waarde waarop de eigenarenbelasting is gebaseerd. De verwerking hangt daarnaast ook af van persoonlijke situaties, zoals verhuizingen en verkopen. Hierdoor kunt u minder betaaltermijnen hebben.

De matdatum is de datum waarop het aanslagbiljet bij u wordt bezorgd per post. Dus de dag dat het aanslagbiljet op de deurmat of in de brievenbus valt.

De dagtekening is de datum waarop de betaal- en bezwaartermijnen officieel ingaan. Deze datum is vaak enkele dagen na de matdatum om er zeker van te zijn dat u de genoeg tijd heeft om een betaling in orde te maken of bezwaar te maken.

Mijn Loket

Mijn Loket

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact

Contact

GBLT op Twitter

16 februari om 08:20
Huishoudens in beheersgebied van waterschap @Zuiderzeeland ontvangen vandaag de belastingaanslag. Meer weten? https://t.co/pTbpXE5186
15 februari om 20:00
@scheidgebeurt Zoals het hoort, dank voor uw geduld en een goed weekend! https://t.co/BpoRq5Nmla. ^SSS
15 februari om 16:21
@marnixdebil @Vechtstromen Heeft u wel een aanslagbiljet ontvangen? Via de post of digitaal (in de Berichtenbox van… https://t.co/6lTXr66GWh