Waarvoor gebruikt GBLT de WOZ-waarde?
De WOZ waarde van uw woning is nodig voor verschillende zaken. Bijvoorbeeld om de hoogte van uw waterschapsbelastingen en onroerende-zaakbelasting te berekenen. Maar ook als u uw huis gaat verkopen. De WOZ waarde staat op het aanslagbiljet dat GBLT aan u stuurt. Dit heet de WOZ-beschikking.

Wat als u het niet eens bent met de hoogte van de WOZ-waarde?
Als u het niet eens bent met de hoogte van de WOZ-waarde dan kunt u dit GBLT kenbaar maken. Dit heet bezwaar maken. Let op: Bij GBLT maakt u gratis bezwaar. Als u er voor kiest om een bureau in te schakelen dan zijn daar meer kosten aan verbonden. Lees meer over waarom u bij GBLT gratis bezwaar maakt. 
Klik hier voor een uitleg over bezwaar maken

Wat betekent het waarderen op basis van de gebruikersoppervlakte voor de WOZ-waarde van mijn woning?
Het rekenen met de gebruikersoppervlakte in plaats de bruto inhoud heeft geen invloed op de waarde van uw woning. De WOZ-waarde wordt niet hoger of lager door deze nieuwe manier van rekenen. In het taxatieverslag staat in de toelichting op welke manier de WOZ-waarde tot stand komt. In Mijn Loket kunt u het taxatieverslag van uw woning inzien. 

Wie controleert GBLT?
De Waarderingskamer controleert of GBLT de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) goed uitvoert. Dit is inclusief het toezicht op de uitvoering van de Basisregistratie waarde onroerende zaken. Klik voor meer informatie over de Wet WOZ op de site van de Waarderingskamer.


Mijn Loket

Mijn Loket

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact

Contact

GBLT op Twitter

18 juli om 13:46
@Steniza @WaterRijnIJssel De belastingaanslagen voor de gemeente Doetinchem verstuurt GBLT volgende week. Vr. gr. ^JB
17 juli om 09:20
Bij huishoudens in beheersgebied van waterschap @ValleienVeluwe valt deze week het aanslagbiljet voor waterschapsbe… https://t.co/0OATVaBRFS
16 juli om 10:30
@Ferdikuipers Mijn excuses dat uw tweet van 9 juli niet is beantwoord. Hierbij alsnog een reactie. Vervelend dat de… https://t.co/oZepCaTYkh