Betaal uw belastingaanslag in delen en automatisch met automatische incasso

U geeft één keer toestemming voor betalen in delen via automatische incasso. Uw toestemming geldt dan voor dit aanslagbiljet én voor aanslagbiljetten die u in de toekomst ontvangt. Voordeel is dat u op tijd betaalt en verder niets hoeft te doen.

Geef uw toestemming voor automatische incasso via Mijn Loket

U logt met uw DigiD in op Mijn Loket. U betaalt dan alleen automatisch voor de belastingaanslagen die op uw naam staan. Zodra wij uw toestemming voor automatische incasso hebben verwerkt, ontvangt u een bevestigingsmail. Uw toestemming en rekeningnummer kunt u op ieder moment weer wijzigen via Mijn Loket. Heeft u geen DigiD? Gebruik ons toestemmingsformulier dat u kunt opvragen per telefoon. Het toestemmingsformulier vult u in, ondertekent u en stuurt u per post naar GBLT. Het duurt minimaal twee weken voordat automatische incasso geregeld is met het toestemmingsformulier.

Zodra wij uw toestemming hebben verwerkt, begint het betalen in delen

Sturen wij de belastingaanslag met een dagtekening:

  • Voor 30 juni? Dan verdelen wij het aantal delen over het aantal maanden dat het jaar nog duurt.
  • Vanaf 31 juli? Dan zijn er zes delen waarin u automatisch betaalt.

GBLT schrijft een betaaldeel af rond de 26e van de maand

Staat er een keer niet genoeg geld op uw rekening om te betalen? Dan krijgt GBLT hierover bericht van uw bank. Wij sturen u dan een brief en het te betalen bedrag verdelen wij over de andere delen. Kunt u daarna nog een keer niet betalen? Dan stopt de automatisch incasso. Neem in dit geval met ons contact op. U leest alle regels over automatische incasso in ons Incassoreglement.

Automatische incasso is in twee situaties niet mogelijk

Betalen in delen via automatische incasso is niet mogelijk voor belastingenaanslagen van de gemeente:

  • Dronten bij parkeerbelasting;
  • Zwolle bij belastingaanslagen met een totaalbedrag boven €4.500,-. In dit geval schrijft GBLT in één keer het totaalbedrag af. Dit gebeurt in de maand na dagtekening van de belastingaanslag.

Uw toestemming voor betalen in delen is persoonsgebonden

U betaalt alleen automatisch voor de belastingaanslagen die op uw naam staan. Komt er een belastingaanslag van GBLT binnen op uw adres die niet op uw naam staat? Bijvoorbeeld op de naam van uw partner? Dan moet uw partner hiervoor zelf toestemming geven voor het betalen in delen via automatische incasso. Dit regelt u het snelst via Mijn Loket.

U kunt uw toestemming op ieder moment intrekken

Toestemming voor automatische incasso regelt u via Mijn Loket. Bent u het niet eens met een afschrijving van GBLT? Dan kunt u via uw bank regelen dat het bedrag terug wordt geboekt. Dit heet storneren. Hier heeft u 56 dagen de tijd voor. Wij raden u af om dit te doen, om twee redenen:

  • U beëindigt hiermee uw toestemming voor het betalen in delen via AIC. Wilt u in de toekomst weer automatisch in delen betalen? Dan moet u deze toestemming opnieuw geven. Dit regelt u het snelst via Mijn Loket;
  • U moet het aanslagbedrag wat nog openstaat in één keer betalen. Wij raden u aan om dit via Mijn Loket te regelen via iDEAL.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen voor meer informatie

Zoals meer informatie over betalen en betalen in delen onder betalen. Bekijk ook de categorie niet op tijd betalen voor meer informatie als u de belastingaanslag niet op tijd betaalt.

Mijn Loket

Mijn Loket

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact

Contact

GBLT op Twitter

21 november om 11:40
@cxq19861118 Het artikel gaat over de tarieven 2020, deze belastingaanslagen worden in 2020 gestuurd. Vr. gr. ^JB
19 november om 12:52
@PSMDEurope @gem_Zutphen Goedemiddag,u kunt gerust onze aanslag afwachten. Voor meer informatie over uw persoonlijk… https://t.co/DCCcfUS1zb
19 november om 08:43
@PSMDEurope @gem_Zutphen Goedemorgen, vanwege de privacy kunnen we deze zaken niet regelen via Twitter. U kunt u uw… https://t.co/EMIpuAobNW