U vraagt om kwijtschelding als u de belastingaanslag van GBLT niet kunt betalen
GBLT bepaalt of u kwijtschelding krijgt als u een kwijtscheldingsverzoek doet. Hiervoor kijkt GBLT naar uw persoonlijke en financiële situatie en de:

GBLT heeft afspraken met andere organisaties over kwijtschelding
GBLT heeft afspraken gemaakt met andere organisaties. Hierdoor kunt u in één keer kwijtschelding aanvragen voor waterschapsbelasting en gemeentebelasting. Hieronder vindt u een overzicht voor welke gemeenten u maar één verzoek hoeft te doen. U gaat naar:

Staat uw gemeente niet hierboven en krijgt u een belastingaanslag van GBLT voor waterschapsbelasting? Dan regelt u uw kwijtscheldingaanvraag voor waterschapsbelasting via GBLT. Uw kwijtscheldingsaanvraag voor gemeentebelastingen regelt u via uw gemeente of lokaal belastingkantoor.

U regelt een verzoek om kwijtschelding met uw DigiD in tien stappen via Mijn Loket

  1. Log in met uw DigiD op Mijn Loket;
  2. U klikt op ‘Mijn aanslagen’ in de balk bovenaan;
  3. Kies op de pagina die verschijnt de belastingaanslag waar u kwijtschelding voor wilt aanvragen;
  4. Kies op de pagina die verschijnt ‘kwijtschelding aanvragen’;
  5. Er verschijnt een pagina ‘Controleer uw contactgegevens’. Controleer uw gegevens en pas deze aan als dat nodig is. Kies voor de knop ‘Door naar de kwijtscheldingsmodule’ om te starten met het aanvragen van kwijtschelding;
  6. Op de pagina die verschijnt beantwoordt u twee vragen. Daarna drukt u op de knop ‘Volgende’;
  7. Op de pagina die verschijnt, beantwoordt u extra vragen. Soms vragen wij om een document toe te voegen. Om welk document wij vragen, hangt af van uw situatie;
  8. Druk op de knop ‘Controleren gegevens’ of ‘Uw aanvraag controleren’;
  9. Controleer of u de juiste antwoorden heeft gekozen. Kies daarna voor ‘Uw aanvraag afronden’ of ‘Verzenden’ om verder te gaan. Om informatie aan te passen, kiest u voor ‘Terug naar invullen’ of ‘Terug naar invullen gegevens’;
  10. In het scherm dat verschijnt, krijgt u een bevestiging dat u succesvol kwijtschelding heeft aangevraagd. U ontvangt ook een ontvangstbevestiging per e-mail.

Kunt u niet in Mijn Loket? Dan kunt u telefonisch een kwijtscheldingsformulier aanvragen. Binnen 10 dagen na ontvangst van uw kwijtscheldingsformulier versturen wij een ontvangstbevestiging. Ontvangt u geen bevestiging? dan is het verzoek niet door ons ontvangen. Lees meer over wat er met uw kwijtscheldingsaanvraag gebeurt nadat wij deze hebben ontvangen.

Tijdens de behandeling van uw kwijtscheldingsverzoek heeft u uitstel van betaling
Dit betekent dat het betaalproces voor de belastingaanslag stopt zolang uw kwijtscheldingsaanvraag wordt behandeld. Lees meer over betaling en kwijtschelding.

U ontvangt een officiële brief van GBLT met de beslissing van de kwijtscheldingsaanvraag
Dit noemen wij een beschikking. In de beschikking staat ook of en wanneer u moet betalen. Lees hier meer over hoe lang het duurt voordat u een beslissing kunt verwachten.

GBLT gebruikt een automatische toets om te bepalen of u recht op kwijtschelding heeft
Bij de automatische toets stuurt GBLT uw persoonsgegevens naar het Inlichtingenbureau. Het Inlichtingenbureau controleert of u kwijtschelding kunt krijgen. Hiervoor kijkt het Inlichtingenbureau naar gegevens van de Belastingdienst, het UWV en de RDW. Het Inlichtingenbureau geeft alleen de uitslag terug aan GBLT. Wilt u dat GBLT in de toekomst automatisch laat controleren of uw recht op kwijtschelding kan worden verlengd? Dan moet u hier toestemming voor geven. Dit regelt u wanneer u kwijtschelding aanvraagt. Lees hier wat er gebeurt nadat u kwijtschelding heeft aangevraagd.

Heeft u vragen?
Kijk bij de veelgestelde vragen voor een antwoord op uw vragen. Vindt u het antwoord niet of heeft u andere vragen, dan kunt u uw vraag ook stellen aan een collega van GBLT. Wij helpen u graag!

Mijn Loket

Mijn Loket

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact

Contact

GBLT op Twitter

12 december om 16:15
Van vrijdag 13 december 16.00 uur tot en met maandagochtend 16 december is Mijn Loket tijdelijk niet beschikbaar in… https://t.co/TyVnSGJ6e8
12 december om 10:59
@TaSchaatjuh Goedemorgen @TaSchaatjuh. Vervelend dat de verandering u meer stress geeft. Dat is niet de bedoeling.… https://t.co/2XWdcZwCq1
12 december om 10:50
@vicvandijk @Vechtstromen @annelies_SP @CUEnschede @KampmanA Goede morgen Vic. Ik zou nog voor u nagaan hoe ik u me… https://t.co/Js9KAjXH9B